Wanneer men denkt aan een herfstvakantie, zijn de Belgische Ardennen niet altijd de eerste keuze. Toch heeft deze regio alles om van te houden: adembenemende landschappen, activiteiten voor alle smaken en een unieke sfeer. Dus waarom niet kiezen voor een verblijf in de Ardennen deze herfst?

De herfst: het beste seizoen om de Ardennen te ontdekken

In de herfst veranderen de Ardennen in een levend schilderij. De bossen lichten op in duizend kleuren, de rivieren schitteren met gouden reflecties en de frisse lucht nodigt uit tot avontuur. Het is het perfecte seizoen om deze regio op een nieuwe manier te verkennen, weg van de drukte van de grote steden en het massatoerisme. Of u nu een ervaren wandelaar bent of gewoon een natuurliefhebber, u vindt uw geluk op de vele paden die de regio doorkruisen, zoals het Sentier de la Corniche in Durbuy dat een adembenemend uitzicht biedt over de Ourthe-vallei.

Activiteiten voor iedereen, van avontuur tot ontspanning

De Ardennen zijn een natuur-speeltuin. Houdt u van sport? Probeer dan boomklimmen in Adventure Valley of daal de Ourthe af per kajak voor een stevige dosis adrenaline. Verkiest u rust? Kies dan voor een wandeling over de kleurrijke paden zoals die van de Corniche in Durbuy of een wandeling door de typische dorpen van La Roche-en-Ardenne of Wéris

Proef de herfstsmaken

De herfst is ook het seizoen van smaken! De restaurants in de Ardennen zetten streekproducten in de schijnwerpers: wild, paddenstoelen, kastanjes... Het is de gelegenheid om authentieke gerechten te proeven die met passie zijn bereid, of het nu in een klein lokaal restaurant of in een verfijnder etablissement is. 

Onze favoriete restaurants in Durbuy

brusserie

La Bru’sserie

Ontdek
Limoni

Limoni e Tartufi

Ontdek
Wagyu

Le Wagyu

Ontdek
brasserie du five nations

Brasserie du Five Nations

Ontdek

Maak van uw verblijf in de Ardennen een uitzonderlijk moment

Om ervoor te zorgen dat uw uitje echt perfect is, kies een accommodatie die u ten volle laat genieten van de Ardennen-ervaring. Ons 5-sterrenhotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy is hiervoor de ideale plek: het combineert comfort, elegantie en kwaliteitsservice met een wellnessruimte om te ontspannen na een drukke dag en verschillende gastronomische restaurants.

Een gezinsbestemming voor de herfstvakantie

De Ardennen zijn niet alleen voor avonturiers of koppels die op zoek zijn naar romantiek. Het is ook een ideale bestemming voor gezinnen. Veel avonturenparken zoals Adventure Valley bieden activiteiten voor alle leeftijden. En met Halloween in aantocht transformeren de dorpen en lokale attracties om de jongsten leuke en gedenkwaardige ervaringen te bieden.

Alles over Halloween in Durbuy
Contenu

Boek deze herfst uw verblijf in de Ardennen

Kies deze herfst voor de Ardennen en laat u verrassen door wat onze prachtige regio te bieden heeft.

Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekkingen, de Ardennen hebben alles wat u nodig heeft voor een geslaagde herfstvakantie.
 

Onze verblijfspakketten
chateau de durbuy