Openingsuren

Open van donderdag avond tot zondag (middag en avond) 

Reservering alleen per telefoon. 

T. : +32(0)86 65 03 33 

 

Jaarlijkse vakantie: 

24 januari tot en met 4 februari 2022

20 juni 2022 tot en met 30 juni 2022 

19 september tot en met 29 september 2022

Le Grand Verre Logo
Contenu

We zijn open !

Duik in de wereld van de conceptuele kunst en de gastronomie! "Le Grand Verre" neemt u mee op een tijdloze reis in de verbeelding van Marcel Duchamp door middel van zijn kunstwerken, alsook de creaties van de artiest Jacques Charlier, geïnspireerd door de dadaïstische meester . Dit alles terwijl u kan profiteren van de allernieuwste gastronomische creaties van onze chef Wout Bru. Een mengeling van fantasie en smaak samengebracht onder hetzelfde dak.

Het menu

 Amuses Bouche

Coquille St Jacques, vinaigrette van mandarijn, koriander 

Zeebaars, artichok, kokkels, jus van dashi, yuzu

Kingcrab, espuma van aardappelen, oester Môr, kaviaar*  

Stoofpotje van wild, croquant van parmezaanse kaas en zwarte truffel

Patrijs, groene kool, spek, jus van wild, notenboter 

Selectie van de Kaaskar van La Petite Ferme*

De pannekoek soufflée van de Grand Verre, gekarameliseerde appel, vanille-ijs


 135 € 

*Supplément Imperial Heritage kaviaar - 35 EUR 

*Selectie van de kaaskar in plaats van/extra - 15/20 EUR

 

Menu's worden geserveerd voor de hele tafel

Wij werken uitsluitend met verse producten en zijn dus afhankelijk van het marktaanbod. Wij verontschuldigen ons voor het niet beschikbaar zijn van bepaalde ingrediënten.

 

 

4 amuses-bouches

2 voorgerechten

hoofdgerecht

Dessert

75€

Wine paring met lunch 35€

Menu's worden geserveerd voor de hele tafel. Wij werken uitsluitend met verse producten en zijn dus afhankelijk van het marktaanbod. Wij verontschuldigen ons voor het niet beschikbaar zijn van bepaalde ingrediënten.

Onze Voorgerechten

Coquille St Jacques, vinaigrette van mandarijn, koriander 
€ 35

Zeebaars, artichok, kokkels, jus van dashi, yuzu
€ 45

Kingcrab, espuma van aardappelen, oester Môr, kaviaar Imperial Héritage              
€ 70


Onze Hoofdgerechten

Patrijs, groene kool, spek, jus van wild, notenboter 
€ 40

Lasagne van kreeft  de Lescaut ‘Signature d’Eygalières’
Gekonfijte tomaat, artichok, boter van thijm en schaaldieren
€ 55

‘Hommage à Maurice Cardinal’
Poularde ‘Label Rouge’ in korst van grof zout
Aardappelpuree , groenten, bospaddenstoelen
€ 90 (2cvts)


Desserts

De Dame Blanche van  Madagascar 
Chocolade, verse slagroom
€ 18

Chocolade, exotische vruchten, pécan noten, parfait van praliné  
€ 18

De pannekoek soufflée van de Grand Verre, gekarameliseerde appel, vanille-ijs
€ 18   


Kazen 

Selectie van de Kaaskar van La Petite Ferme*
€20

Selectie van wijnen bij het menu

nv Solear en Rama - Saca de Otoño 2020, Bodegas Barbadillo 
Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda DO. Jerez, Espagne

2019 Juanjo Tellaetxe, Tantaka
Arabako Txakolina DO. Alava, Espagne 

2019 Friulano, Borgo del Tiglio 
Collio DOC. Brazzano di Cormons, Italie

2019 Mayolet, Feudo di San Maurizio
Valle d’Aosta DOC. Sarre, Italie

2019 Le Haut de la Butte, Domaine de la Butte 
Bourgueil AOC. Bourgueil, France

nv Saika Nigoriume, Kokonoe Saika
Nihonshu + Ūmeboshi. Iwade, Wakayama Prefecture, Japon
 

80 EUR