Gianluca Di Taranto
In de Grand Verre hebben wij het uitzonderlijk geluk om van bij de start samen te werken met sommelier Gianluca Di Taranto. Ondanks zijn jeugdige leeftijd blinkt onze medewerker uit door zijn vakbekwaamheid en zijn reeds afgelegde weg, bekroond met meerdere erkenningen.
Zeer jong, werkt hij als sommelier in het restaurant van zijn vader die hem wijngaarden in verschillende regio's leert kennen. Na enkele jaren van samenwerking, start hij sommelier studies in Frankrijk en België alvorens in 2013 te gaan werken in restaurant Zilte*** in Antwerpen. Het jaar daarop blijft hij weliswaar in dezelfde stad maar begint te werken in restaurant The Jane die zijn * en ** verkrijgt in 2015 en 2016. Hij versterkt ook zijn internationale kennis dankzij zomerstages in verschillende befaamde restaurants, zoals Piazza Duomo in Alba en L'Osteria Francescana in Modena.
De stijl van Gianluca is herkenbaar door zijn perfecte kennis van de wijnen. Zowel wat betreft de geografische ligging, hun wijngaard en het samengaan van de smaken. Hij waakt er over dat de mensen genieten bij het proeven. Dankzij dit talent krijgt hij driemaal na elkaar de titel van 'Sommelier van het jaar' voor de provincie Antwerpen. Beter nog. In 2019 en 2020 wordt hij bekroond tot 'Beste Sommelier van België'.
Hierdoor is het voor ons een hele eer om samen te werken met onze nieuwe wijndirecteur die vanaf heden de wijnkaarten van alle restaurants van Le Sanglier zal samen stellen. We streven er naar om ons team van sommelier naar de next level te tillen om u een uitzonderlijke ervaring van smaak te garanderen.